2015. március 23., hétfő

Zöldborsó főzelék



Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag


1 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
2 ek zsír vagy vaj
4 dl tej
4 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor zöldpetrezselyem
cukor


A felolvasztott zsírba, vagy vajba beleteszem a borsót, sózom, cukrozom és fedő alatt puhára párolom.
Megszórom liszttel, elkeverem, picit pirítom, félrehúzom a tűzről és belekeverem a pirospaprikát.
Felöntöm tejjel, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel simára keverem és felforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Feltétnek kínálhatunk mellé bundás kenyeret, tojás rántottát, tükör tojást, pörköltöt, virslit, sült húsokat.




Zöldborsó főzelék fasírttal

Zöldborsó főzelék sült virslivel

Zöldborsó főzelék zúza pörkölttel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése