2015. február 26., csütörtök

Karalábé leves


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db karalábé
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 ek ételízesítő, házi
1 db paradicsom
1 db paprika
1 szál zellerzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
1 marék eper levél

A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, az egyben hagyott vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítok),  ha szükséges még sózom, és addig főzöm, amig a karalábé megpuhul.
A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése